Taiji Quan

Op dinsdag avond geef ik nu les in de ‘Zeven Houdingen vorm’, zeven houdingen uit taiji quan, en de 24- Yangstijl, ook bekend als de Peking-vorm. (zie: hier)

Laura Stone is door grandmaster Chen benoemd tot grandmaster. Haar niveau is zo hoog dat zij deze benoeming heeft gekregen.

Momenteel volg ik dus een opleiding bij grandmaster Laura Stone in de stijl van master William CC Chen. Ik leer daar de korte vorm van 60 bewegingen van master Chen. Het is een taiji quan-vorm, dus één met zelfverdedigings applicaties. Mijn bedoeling is om tzt les te gaan geven in deze stijl.

De opleiding wordt gegeven over drie jaar. In het eerste jaar hebben we de vorm geleerd. In het tweede jaar zijn we veel bezig geweest met de de applicaties en de zwaardvorm. Het derde jaar begint in februari.

Hoe beter ik deze vorm leer hoe meer ik hem waardeer. Hij wijkt af van wat ik tot nu toe allemaal geleerd. Waar ik leerde de bewegingen vanuit het dan tien te sturen zijn het hier de vingertoppen die het lichaam naar de houding sturen. En daarbij leg je een verbinding tussen de grote teen, vingertoppen en je kruin.
De manier van bewegen in deze vorm beïnvloedt ook het uitvoeren van mij taiji-vormen die ik al jaren doe. Het voelt als een verbetering.

Meer informatie over Laura vindt je op: thestudiotaichi.nl
Informatie over master William Chen vind je op: williamccchen.com

Op dit filmpje zie je Laura de vorm van grandmaster Chen uit voeren.