Taiji Quan

Op dinsdag avond om 20.15 uur in het Michgoriushuis in Oldenzaal geef ik les in de vorm van grandmaster WCC Chen. We gaan bezig met de eerste 20 bewegingen van de vorm die een afgesloten geheel vormen.
In deze les leer je de principes van de vorm van master Chen; de manier waarop hij de vorm uit voert maar we gaan ook bezig met de applicaties, de toepassingen van de bewegingen.
Geïnteresseerd? kom een proefles volgen.

Opleiding

De opleiding bij grandmaster Laura Stone in de stijl van grandmaster William CC Chen is af gerond. Ik heb mijn diploma binnen.
Ik heb bij haar de korte vorm van 60 bewegingen geleerd. Het is een taiji quan-vorm, dus één met zelfverdedigings-applicaties.

De opleiding werd gegeven in drie jaar. In het eerste jaar hebben we de vorm geleerd. In het tweede jaar zijn we veel bezig geweest met de de applicaties en de zwaardvorm. In het derde jaar zijn we verder gegaan met de applicaties en werd er aandacht besteed aan het les geven in deze vorm.

Hoe beter ik deze vorm leer hoe meer ik hem waardeer. Hij wijkt af van wat ik tot nu toe allemaal geleerd. Waar ik leerde de bewegingen vanuit het dan tien te sturen zijn het hier de vingertoppen die het lichaam naar de houding sturen. En daarbij leg je een verbinding tussen de grote teen, vingertoppen en je kruin.
De manier van bewegen in deze vorm beïnvloedt ook het uitvoeren van mij taiji-vormen die ik al jaren doe. Het voelt als een verbetering en verdieping.

Meer informatie over Laura Stone vindt je op: thestudiotaichi.nl
Informatie over master William Chen vind je op: williamccchen.com

Op dit filmpje zie je Laura de vorm van grandmaster Chen uit voeren.