Taiji Quan

Op dinsdag avond om 20.15 uur in het Michgoriushuis in Oldenzaal geef ik les in de taiji-vorm van grandmaster WCC Chen en de zwaardvorm zoals ik die bij Laura Stone geleerd heb.
In deze les leer je de principes van de hand- en zwaardvorm van master Chen; de manier waarop hij de vorm uit voert maar we gaan ook bezig met de applicaties, de toepassingen van de bewegingen.
Geïnteresseerd? kom een proefles volgen.

Hieronder een filmpje waar op ik de zwaardvorm uit voer.

De opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij Laura Stone in Deventer. Daar heb ik de hand- en zwaard vorm geleerd maar ook de toepassingen van de bewegingen.
We hebben nog terugkom dagen waar we de vorm verder uit diepen. En we gaan in op details, de toepassingen en bezig met taij-boksen.

Hoe beter ik deze vorm leer hoe meer ik hem waardeer. Hij wijkt af van wat ik tot nu toe allemaal geleerd. Waar ik leerde de bewegingen vanuit het dan tien te sturen zijn het hier de vingertoppen die het lichaam naar de houding sturen. En daarbij leg je een verbinding tussen de grote teen, vingertoppen en je kruin.
De manier van bewegen in deze vorm beïnvloedt ook het uitvoeren van mij taiji-vormen die ik al jaren doe. Het voelt als een verbetering en verdieping.

Meer informatie over Laura Stone vindt je op: thestudiotaichi.nl
Informatie over master William Chen vind je op: williamccchen.com

Op dit filmpje zie je Laura de vorm van grandmaster Chen uit voeren.