Taiji Quan

Op dinsdag avond om 20.15 uur geef ik nu les de vorm van grandmaster WCC Chen.

Momenteel volg ik dus een opleiding bij grandmaster Laura Stone in de stijl van master William CC Chen. Laura Stone is door grandmaster Chen benoemd tot grandmaster. Haar niveau is zo hoog dat zij deze benoeming heeft gekregen.
Ik leer bij haar de korte vorm van 60 bewegingen van grandmaster WCC Chen. Het is een taiji quan-vorm, dus één met zelfverdedigings applicaties.

De opleiding wordt gegeven over drie jaar. In het eerste jaar hebben we de vorm geleerd. In het tweede jaar zijn we veel bezig geweest met de de applicaties en de zwaardvorm. In het derde jaar gaan we verder met de applicaties en wordt er aandacht besteed aan het les geven in deze vorm.

Hoe beter ik deze vorm leer hoe meer ik hem waardeer. Hij wijkt af van wat ik tot nu toe allemaal geleerd. Waar ik leerde de bewegingen vanuit het dan tien te sturen zijn het hier de vingertoppen die het lichaam naar de houding sturen. En daarbij leg je een verbinding tussen de grote teen, vingertoppen en je kruin.
De manier van bewegen in deze vorm beïnvloedt ook het uitvoeren van mij taiji-vormen die ik al jaren doe. Het voelt als een verbetering.

Meer informatie over Laura vindt je op: thestudiotaichi.nl
Informatie over master William Chen vind je op: williamccchen.com

Op dit filmpje zie je Laura de vorm van grandmaster Chen uit voeren.