Stijl van lesgeven

Mijn stijl van les geven heeft zich door de jaren heen gevormd. Deze is gebaseerd op de lessen en workshops die ik bij verschillende leraren heb gevolgd en mijn manier van daar mee om gaan. Wat ik belangrijk vind is dat de essentie van taiji dao goed in de lessen terug is te vinden. Je beweegt altijd binnen je eigen mogelijkheden. De leraar kun je niet kopiëren, je beweegt op je eigen manier waarbij je de principes van taiji dao volgt. Taiji dao kun je oa vertalen als de ‘natuurlijke weg’, je beweegt volgens je eigen natuur. Ik probeer je taiji dao zo aan te leren dat je er maximaal profijt van hebt.

Ik besteed veel tijd aan techniek, d.w.z: dat ik aandacht besteed aan het technisch op de juiste manier uitvoeren van taiji dao, tot in de kleine details. Maar ik besteed bv ook aandacht aan het meditatieve aspect daar van. Dit is belangrijk voor het ontspannen kunnen uit voeren van een bewegingsvorm.

Ik ontwikkel mijn eigen taiji-vormen maar geef ook les in de stijl van Martin Wessels: Tai Chi Choice, waaronder loopmeditaties. Door het volgen van workshops o.a. bij Judith van Drooge en grandmaster WCC Chen (taichi chuan) en de opleiding taichi chuan die ik heb gevolgd bij Laura Stone heb ik vanuit verschillende gezichtspunten de Chinese bewegingsleer kunnen bestuderen. Dit heeft mij een brede kijk op taiji dao, taiji quan en qigong gegeven. Dit uit zich in een gefundeerd en gevarieerd lesprogramma.

Het is altijd mogelijk vrijblijvend een les te komen volgen om kennis te maken met taiji dao, taiji quan en qigong,  meditatie en mijn manier van lesgeven.
Als je meer wilt weten: contact

In dit filmpje zie je één van de vormen die ik in mijn lessen geef.